חיפוש

חינם

עושות סדר בסוגיות רוצח בשגגה: ערכת כלים ללימוד גמרא

רמת מיומנות

מתחילות/ מתקדמות

שיעורים

5

איך זה יעבוד?

עיון בפרק שני של מסכת מכות.

ארבעה מפגשים דיגיטליים לנשים עם הרבנית חנה גודינגר (דרייפוס) אשר יעניקו לך כלים בסיסיים ללימוד גמרא והבנה עמוקה בסוגיות. בין אם את ותיקה בעולם הלימוד ובין אם את חדשה, הקורס יקנה לך הרגשה מחודשת של בית בתוך עולם הגמרא, והזדמנות להעמיק בסוגיות מרתקות.

הקורס בשיתוף עם ישיבת דרישה.

 

למי מיועד הקורס?

נשים המעוניינות לרכוש כלים ללימוד גמרא.

**מתאים גם למתחילות**

*הקורס פתוח לגברים ונשים כאחד

 

איך ייראה השיעור?

בכל שיעור נעסוק בסוגיה אחת מפרק שני של מסכת מכות, נזהה מוטיבים חוזרים בגמרא, ונדון על התפתחות המחלוקות ושיח הראשונים ואחרונים.

השיעורים משלבים לימוד חברותא (אשר ניתן ללימוד לבד או עם חברה) ושיעור.

**ההרשמה הינה ללא תשלום

 

אנו פנויות אליכן ב info@hadran.org.il

This course is in Hebrew. The course in English is here.


hanna-drisha-חנה-דרייפוס-circle

הרבנית חנה גודינגר (דרייפוס)

הרבנית חנה גודינגר (דרייפוס) היא ראש ישיבת דרישה ומלמדת גפ”ת מידי שבועיים ומגוון קורסים בהדרן. היא מלמדת גמרא עיון במת”ן, מכון תורני לנשים בירושלים. עמדה בראש תכנית ה”מתיבתא” במת”ן. עמדה בראש בית המדרש במדרשת לינדנבאום במשך כחמש שנים ושימשה כעשור בתפקיד רבנית בית הספר בתיכון ‘פלך’ ירושלים. למדה שלוש שנים בבית המדרש במגדל עוז, ארבע שנים במכון התלמודי הגבוה במת”ן ושנה בתוכנית ההלכה בבית מורשה. בעלת תואר ראשון בפילוסופיה ובפסיכולוגיה מהאוניברסיטה הפתוחה ותואר שני בתלמוד מאוניברסיטת בר אילן. מתגוררת בבת עין, נשואה לדוד ואם לחמישה ילדים.

המלצות

הקורס היה בשבילי חוויה משמעותית במיוחד. כולנו לומדים מסיבות שונות, ובשבילי זו סקירה נהדרת—השלמת פערים, ארגון מושגים, והארה על מקומות שלא היו לי ברורים קודם… המסע הזה פשוט לא היה אותו דבר” בלעדיכן. תודה ענקית, כמו תמיד, על ההשקעה והמסירות.
אלישבע
אני לא יודעת איך הידע שלי בגמרא משתווה לאחרים, אבל החוויה שלי היום הייתה, מצד אחד, להאזין לדברים שאני כבר מכירה פחות או יותר—ומצד שני, להקשיב בריכוז כדי לקלוט את כל מה שחדש לי… אני ממש מתרגשת לבדוק כל מיני דברים שרשמתי לעצמי 🙂 כבר מחכה בקוצר רוח לקורס הבא. תודה רבה!
שרה
"רוצה להודות לכן מעומק הלב שהחזרתן את הגמרא לחיים שלי.. זכיתי. תזכו למצוות”
תמרה
"תודה על היוזמה הקורס היה ממצא וערוך להפליא. דרך ההגשה נהדרת. יישר כח לכל העוסקים במלאכה.”
גילה
"בזכות הקורס שלכם רוצח בשגגה, התחלתי ללמוד דף שבועי, וסיימתי 2 מסכתות. אבל כל ההקדמה הזו (מדריך הגמרא למתחילות) היתה חסרה לי.”
רונית

קורסים שחשבנו שתאהבי

רוצה לעקוב אחרי התכנים ולהמשיך ללמוד?

ביצירת חשבון עוד היום ניתן לעקוב אחרי ההתקדמות שלך, לסמן מה למדת, ולעקוב אחרי השיעורים שמעניינים אותך.

לנקות את כל הפריטים מהרשימה?

פעולה זו תסיר את כל הפריטים בחלק זה כולל ההתקדמות וההיסטוריה. שימי לב: לא ניתן לשחזר פעולה זו.

ביטול
מחיקה

האם את/ה בטוח/ה שברצונך למחוק פריט זה?

תאבד/י את כל ההתקדמות או ההיסטוריה הקשורות לפריט זה.

ביטול
מחיקה